Też zacząłem się przyglądać Millenium... albo zmienię w BZWbk na inne,
W jakim banku założyć konto
Zwiń
X
-
byłem w oddziale po drodze WBK.
Automatycznie mi przeszło z konta <30 na "wydajesz i zarabiasz", trochę wieś, że przed urodzinami, ale co do konta , to w sumie za wiele się nie różni od poprzedniego:
1. jeśli do 1000 zł wpływy miesięczne, prowadzenie konta za free
2. opłata za przelewy 50 gr sztuka (to trochę obciachowe)
3. za płatności kartą zwracają 1%
4. wszystkie bankomaty za free.
5. płatność za kartę 3zł/miesiąc
Zależy kto ile wydaje i jak korzysta z konta, ale nie widzę sensu zmiany banku po przyjrzeniu się tej ofercie. Bo w sumie prowadzenie konta wychodzi 3zł miesięcznie (opłata za karte), a opłaty za przelewy mogą być zniwelowane przez dokonywanie transakcji za pomocą karty. Oczywiście mogłoby być lepiej (są lepsze oferty na rynku), ale dla 1 zł nie widzę sensu latania po bankach, plusem w wbk jest dobry serwis elektroniczny (internetowy)
Komentarz
-
-
biszczu a cos pytałes w tym milenium czy ta ich oferta to an stałe czy po jakims okresie zaczną dowalać opłaty za różne rzeczy? sam sie nad milenium zastanawiam bo mam w kb i od jakiegos roku co chwile sciagaja coraz wiecej dodatkowych kosztów za nie wiadomo co co kiedys bylo za free.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Biszczu, uuu tego nie wiedziałem, zatem opłata za karte wzrosnie o 2 zł, do końca lutego przeciągne i wtedy zmienie bank (myślę o eurobanku albo millenium), jesli to ma być od marca wzrost cen. Konta 24 nie mam. Pożyjemy , zobaczymy, może coś nowego się pojawi jeszcze do tego czasu w ofertach bankowych.
a tak generalnie mi się wydaje, ze we wszystkich bankach pójdzie w górę, tylko nie wszystkie wcześniej o tym informują. "Kryzys" daje się we znaki
Komentarz
-
-
Biszczu, się zastanawiam tylko , jak po miesiącu będę chciał się wycofać, czy nie dowalą jakiejś gnojskiej opłaty za kartę, bo mi właśnie wysyłają do konta nową kartę do konta "wydajesz i zarabiasz". W umowie o kartę nic nie ma o dodatkowych opłatach w momencie rezygnacji, tylko, że umowa obowiązuje zgodnie z datą ważności karty. Nie wiem jak jest w umowie o konto o karcie zapis, ale nie podpisywałem żadnej nowej umowy o konto, samo przeskoczyło z "<30" na "wydajesz i zarabiasz"...to też ciekawostka...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczu(opłata za prowadzenie konta też wzrasta dla wszystkich kont)BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Podepne sie pod temat, czy to normalne że po jednym dniu w opoznieniu z wpłatą kredytu gotówkowego bank wydzwania po klientach z przypomnieniem o wpłacie lub z natychmiastowym nakazem wpłaty kolejnej raty?
Spotkałem sie z taką sytuacją u kilku znajomych co mają kredyty w:
- meritum bank
- pko
- bph
Normalnie klienta dzisiaj traktuje sie jak złodzieja :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaPodepne sie pod temat, czy to normalne że po jednym dniu w opoznieniu z wpłatą kredytu gotówkowego bank wydzwania po klientach z przypomnieniem o wpłacie lub z natychmiastowym nakazem wpłaty kolejnej raty?
Spotkałem sie z taką sytuacją u kilku znajomych co mają kredyty w:
- meritum bank
- pko
- bph
Normalnie klienta dzisiaj traktuje sie jak złodzieja :evil:
Byłem wtedy za granica i dali mi nawet czas zebym wrócił i dopiero wtedy przelał pieniądze.
Komentarz
-
-
Panowie i Panie z praktyki które konto wybrać?
- Deautsche Bank
- Millenium Bank
- BZWBK Bank
Ma być tanio i wygodnie, dostęp do wszystkich bankomatów za free i przelewy z netu za free. Jakby mieli jako subkonto jakieś fajne konta oszczędnościowe to ok, jak nie to przeżyję, priorytetem jest nie ponoszenie kosztów posiadania konta i karty.
Komentarz
-
-
Założyłem w Millenium, wygląda ok. Opłata 3 zł za ubezpieczenie karty, nie obowiązkowa, ale zostawiłem. Zwrot gotówki jest Pani powiedziała tylko przy płatności w większych marketach i hipermarketach spożywczych, małe sklepy, sklepy AGD itd. itp. nie wchodzą w grę, stacje paliw raczej wszystkie.
Dodatkowo jest konto oszczędnościowe na 3,65% kapitalizacji dziennej, wrzucić tam gotówkę, czy na parenaście tysi szukać czegoś innego?
Komentarz
-
-
Dziś po 14 latach współpracy z NORDEA (ROR, lokaty, kredyt hipoteczny) zostałem przez nich wkurw.ony i zdecydowałem (o ile Nordea do końca tygodnia nie stanie na wysokości zadania i nie naprawi swojego błędu) o rezygnacji z dalszej z nimi współpracy.
Króry więc bank wybrać? Zależy mi na darmowym dostępie do bankowości elektronicznej i wszystkich bankomatów (bez żadnych prowizji), ciekawej "stałej" ofercie lokat, dużej ilości punktów stacjonarnych, dobrej opinii i mega-nskich opłatach za prowadzenie konta. Chcę do nich przyjść z woreczkiem pieniędzy na dobry początek :szeroki_usmiech .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12róry więc bank wybrać? Zależy mi na darmowym dostępie do bankowości elektronicznej i wszystkich bankomatów (bez żadnych prowizji), ciekawej "stałej" ofercie lokat, dużej ilości punktów stacjonarnych, dobrej opinii i mega-nskich opłatach za prowadzenie konta. Chcę do nich przyjść z woreczkiem pieniędzy na dobry początek .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez peter174to tylko Alior Bank ...Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Dziś po 14 latach współpracy z NORDEA (ROR, lokaty, kredyt hipoteczny) zostałem przez nich wkurw.ony i zdecydowałem (o ile Nordea do końca tygodnia nie stanie na wysokości zadania i nie naprawi swojego błędu) o rezygnacji z dalszej z nimi współpracy.
Króry więc bank wybrać? Zależy mi na darmowym dostępie do bankowości elektronicznej i wszystkich bankomatów (bez żadnych prowizji), ciekawej "stałej" ofercie lokat, dużej ilości punktów stacjonarnych, dobrej opinii i mega-nskich opłatach za prowadzenie konta. Chcę do nich przyjść z woreczkiem pieniędzy na dobry początek :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez peter174to tylko Alior Bank ...BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońAgamek12, a internetowy nie wchodzi w grę???po co chęć spotykania się z bankierami w ich oddziałach?z nudów?banki to zalegalizowane siedliska oszustwa i lichwy
agamek u mnie w millenium jest tak
0 opłat za wszystko - przelewy,bankomaty... (3zl za ubezpieczenie karty ale to nie jest konieczne)
pobierac możesz ze wszystkich bankomatów (free)
bardzo fajna obsługa przez neta czytelna strona hasło do przelewów przez
zamiast oprocentowania na ror masz zwrot 3% za platność karta na stacjach benzynowych i sklepach spożywczych (do 50 zł)
dobre warunki koncie oszczednosciowym z którego na ror i z powrotem robisz przelew przez neta i kasa przechodzi bo ok 30s
sam szukalem jakis czas temu i uznałem to za najlepsza opcję dla mnie i jak narazie jestem zadowolony
ostatnio dodali fajną opcję która pokazuje na co wydajesz pieniadze
jest diagram i podział na wydatków na: zdrowie , dzieci, samochod, jedzenie, oplaty, rozrywka.....BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
Komentarz